6 september 2018

Linsbolognese med sting i Crock-Pot


Älskar verkligen min Crock-Pot och vardagsmat som alltid uppskattas är pasta här hemma.

Provade att byta ut den klassiska köttfärssåsen mot en vego-variant med röda linser istället och
oj, så gott det blev!



Använder man dessutom crockpoten är det bara att blanda ihop ingredienserna innan man går hemifrån på morgonen så står den och puttrar för sig sjäv under dagen och sprider härliga
dofter när man kommer hem!

Givetvis går det lika bra att tillaga bolognesen i en vanlig gryta på spisen.
Ta i så fall 3 istället för 5 dl vatten i grytan och  koka under lock på svag värme
 i ca 30-40 min.



4 port

2 dl röda linser
2 morötter
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja för matlagning
1 stor fp krosssade tomater 500g
5 dl vatten
1 msk brynt schalottenlökfond (Touch of taste)
1 msk paprikapulver
3 msk god balsamvinäger
1 msk tamarisoja
2 tsk sambal oelek
Oregano 1 msk torkad elr 1/2 kruka färsk hackad
Örtsalt
Svartpeppar
ev lite hackad färsk basilika o oregano till dekoraton
Skala och grovriv morötterna.
Finhacka lök och vitlök och hetta upp oljan 
(har du en crock-pot-panna som går att använda på spis använder du den, 
annars använd en vanlig hederlig stekpanna) på medelvärme.
Låt all lök  mjukna under någon minut under omrörning i oljan.
Flytta över crock-pot-pannan till sin värmare och blanda
ner övriga ingredienser och rör om ordentligt.
Tillaga på "låg" i ca 6 timmar.
Om såsen känns för fast, späd med lite mer vatten.
Servera med nykokt valfri pasta och riv över en riktigt god parmesanost
(eller en vegansk parmesan) och strössla över lite färska örter.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar