22 januari 2014

Penne all'arrabiata





Hej på er!

Den här pastan har ganska mycket sting i sig och passar därför extra bra nu i kylan
när man gärna vill äta något mustigt och värmande.

4 portioner:
500g penne eller annan pasta
finhackad persilja

1/2 dl olivolja
2 vitlöksklyftor
1 msk chiliflakes
400 g krossade tomater
1 tsk socker
1 msk sardellpasta
50g smör
svartpeppar från kvarn

Hetta upp olivoljan i en gryta och pressa i vitlöken. 
Låt den brynas i oljan.
Tillsätt tomater, socker och sardellpasta.
Smaka av med chiliflakes 
(ta något mindre, eller mer om du gillar det riktigt hett, efter smak).
Låt nu såsen stå och puttra under lock i minst 20 minuter.

Under tiden kan du koka pastan och göra en god sallad.

När såsen puttrat färdigt, rör ner smöret och den nykokta pastan.
Rör om ordentligt så allt blandas väl och smaka av med lite nymald peppar.
Strö till sist över finhackad persilja innan du serverar.



Nu dags för nya numren av BÅDE Plaza och Sköna Hem
och en kopp kaffe i finaste muggen!
Onsdagsmys!





Kram

Följ mej via Bloglovin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar