21 januari 2014

Fisktacos



Kryddig fisk, avokadosalsa, mangosalsa, rostad majs, gräddfil och tortillabröd.
Mums!

 Godmorgon!

Har ni inte testat fisktacos förut, så måste ni nästan göra det nu!

Jag var en smula nervös när jag ställde fram maten på bordet,
fisk är inte alltid jättepoppis och att få det till tacos tyckte väl någon var sådär innan vi åt,
men det blev länsade fat så det måste man väl säga är ett gott betyg?




4 portioner

5-600g fast fiskfilé, ex lax, torskrygg
kryddpeppar
paprikapulver
chilipulver
ingefära
1 limefrukt, saft av
olivolja

Avokadosalsa:
3 avokado
1/2 röd lök
1/2 röd chilipepparfrukt
1/2 lime, saft av
flingsalt

Mangosalsa:
1 stor mango 
1 liten burk cocktailtomater, 400 g, eller 3-4 kvisttomater
1 msk olivolja
flingsalt

Rostad majs:
1 stor burk majskorn
1 msk olivolja
paprikapulver
chilipulver
salt

Servera med både mjuka tortillabröd, hårda tacoskal och en klick gräddfil!




Sätt ugnen på 180 grader.
Lägg fiskfiléerna i en ugnsfast form.
Krydda dem rejält runtom och klappa in kryddorna försiktigt i fisken.
Ringla över olivolja och ställ in fisken i ugnen ungefär 18-20 minuter
tills den fått lite färg och är genomstekt.
Ta ut och pressa över limesaften.

Häll av majsen på ett papper och låt den rinna av.
Blanda den med olja och kryddor.
Hetta upp en stekpanna och rosta majsen tills
den fått färg och nästan "poppar".




Gröp ur och hacka avokadon.
Hacka rödlök och chilipeppar fint.
Blanda samman med avokadon och smaka av
med pressad lime och flingsalt.



Skala och dela mangon i kuber.
Hacka tomaterna.
Blanda mango och tomater, rör ner olja och salt.




Värm bröden och servera med fisk, majs och röror.
Klicka gärna på lite gräddfil.
Ät och njut!


En extra stor
KRAM
 till dig
idag på Kramens dag!
(Hoppas du får möjlighet att dela ut riktigt många kramar,
det ska i alla fall jag försöka göra idag)

Följ mej via Bloglovin


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar