11 december 2013

Små smarriga laxsnittar



Försvinnande goda små munsbitar som passar perfekt till glöggbuffén eller julbordet


Äpple, kapris och dill blir en supersmarrig kombo att lägga
på kallrökt lax.
Gillar man inte kapris går det att utesluta den, men
det vore allt bra synd tycker i alla fall jag...

De här snittarna gick åt som smör i solsken på vårt glöggmingel!


Det här behöver du:
(16 små snittar)

1 stort eller 2 små äpplen
2 dl creme fraiche
2 tsk dijonsenap
2 msk hackad dill
salt
citronpeppar
3 msk kapris
4 skivor mörkt rågbröd
8 skivor lax (kallrökt eller gravad - helt beroende på vad man tycker ät godast)


Skala och hacka äpplet smått.
Hacka även kaprisen i små bitar.
Blanda ihop creme fraiche med senap, dill,
 kapris och äpple.
Smaka av med salt och peppar.

Fördela laxen på brödskivorna.
Dela dem i fyra delar för att få små munsbitar.
Lägg en klick av röran på varje. 

Dekorera  ev med färsk dill och citron.


Följ mej via Bloglovin



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar