Försvinnande goda små munsbitar som passar perfekt till glöggbuffén eller julbordet |
Äpple, kapris och dill blir en supersmarrig kombo att lägga
på kallrökt lax.
Gillar man inte kapris går det att utesluta den, men
det vore allt bra synd tycker i alla fall jag...
De här snittarna gick åt som smör i solsken på vårt glöggmingel!
Det här behöver du:
(16 små snittar)
1 stort eller 2 små äpplen
2 dl creme fraiche
2 tsk dijonsenap
2 msk hackad dill
salt
citronpeppar
3 msk kapris
4 skivor mörkt rågbröd
8 skivor lax (kallrökt eller gravad - helt beroende på vad man tycker ät godast)
Skala och hacka äpplet smått.
Hacka även kaprisen i små bitar.
Blanda ihop creme fraiche med senap, dill,
kapris och äpple.
Smaka av med salt och peppar.
Fördela laxen på brödskivorna.
Dela dem i fyra delar för att få små munsbitar.
Lägg en klick av röran på varje.
Dekorera ev med färsk dill och citron.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar