10 oktober 2013

Extra krämig potatisgratäng




Potatisgratäng med ugnsstekt rostbiff och gräddig pepparsås - recept här



Gör såhär:

2 kg gratängpotatis
1 ask philadelphiaost med grillad paprika (eller annan smak)
4 dl grädde
1 dl smakrik riven ost
salt
svartpeppar

Sätt ugnen på 220 grader.
Skala och skiva potatisen i tunna skivor.
Bred ut ett lager potatisskivor i botten på en gratängform.
Bred över philadelphiaosten och
slå på ungefär1 dl av grädden, salta och peppra .
Bred över ytterligare potatisskivor och häll på
resten av grädden.
Avsluta med den rivna osten.
Täck formen med folie och ställ in i ugnen
Grädda i ungefär 30 minuter med folie.

Plocka av folien och grädda tills gratängen är gyllene
och potatisen är mjuk (känn efter med en sticka eller gaffel) 
i ungefär 30 minuter till.






Följ mej via Bloglovin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar