Hej måndag!
Här har helgen gått i ett med bland annat kalas
för den äldste.
Eftersom han inte tycker om vanlig tårta,
men älskar choklad,
men älskar choklad,
fick det bli en riktigt lyxig choklad- och koladröm
med kladdkakebotten efter middagen.
Mmmmuummmssss!!!
Den här tårtan blir riktigt tung och maffig och räcker lätt till 10-12 personer Kladdkaka med dulce de leche, grädde, maltesers och chokladsås! |
Det här behöver du:
Dulce de leche
1 burk kondenserad mjölk
Börja med att ta bort etiketten från burken med
kondenserad mjölk. Viktigt att se till att all
etikett försvinner eftersom den kladdar av sig annars.
Lägg burken i en kastrull, den ska inte stå upp,
och se till att den är täckt
med vatten, helst några centimeter tillgodo.
Koka burken i ungefär 4 timmar, se
hela tiden till att vattnet når ovanför burken, ni
kommer behöva fylla på mer ett par gånger.
Vänd runt burken i kastrullen ungefär en
gång i timmen.
Efter 4 timmar är kolan tjock och krämig.
Ta upp burken och låt den svalna.
Kan förvaras några dygn i kylskåp.
Kladdkaka
4 ägg
6 dl socker
2 krm salt
3 tsk vaniljsocker
8 msk kakao
3,5 dl vetemjöl
300 g smält smör
Sätt ugnen på 160 grader.
Rör ihop ägg och socker i en bunke.
Smält smöret och
blanda ihop de torra ingredienserna.
Tillsätt allt i äggblandningen och
rör samman kakan.
Häll smeten i en springform,
ringla i dulce de leche - jag använde
nästan en hel burk men man kan ta lite mindre om
man inte vill ha så mycket kolasmak.
Grädda i ungefär 50 minuter.
Låt helst kakan vila några timmar,
eller över natt, i kylskåp.
Hemgord chokladsås
2 dl vispgrädde
70 g mörk choklad
Häll grädden i en kastrull.
Bryt ner chokladen i småbitar
och låt smälta på svag värme.
Låt såsen svalna innan du ringlar den över kakan
Dekorera med
3 dl vispad grädde
1 påse Maltesers
Chokladsås
Födelsedagsmiddag blev favoriten Pulled Pork, recept här. Denna gången taco style med tortillabröd, nachos och hemgjord ananassalsa och guacamole. |
♥
Följ mej via Bloglovin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar