Så hände det...
Min dator gick verkligen sönder.
Helt plötsligt bara slocknade den och nu vägrar den starta, suck...
Därför har det varit lite tyst i några dagar (och bilderna kommer vara lite sisådär ett tag) men nu är jag förhoppningsvis på gång igen!
Igår kväll hade vi goda vänner på besök och då lagades torskrygg.
En kul kväll med mycket mat, mycket prat och många skratt!
Precis som en lördagskväll ska vara!
Parmalindad torskrygg med västerbottenpuré, rödvinssås,
karamelliserad rödlök och friterad kapris
Till fisken:
4 bitar torskrygg
4 skivor parmaskinka
flingsalt
svartpeppar
Sätt ugnen på 200grader.
Salta och peppra torskryggarna och linda in dem i varsin skiva skinka.
Lägg i ugnsfast form och ställ in i varm ugn ca 15 minuter.
Till västerbottenpurén:
500 g mospotatis
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl mjölk
150 g riven västerbottenost
Skala och koka potatisen i mindre bitar i lättsaltat vatten.
Pressa den färdiga potatisen genom en potatispress (eller använd en potatisstöt om ni har en sådan istället).
Koka upp mjölk och grädde och låt osten smälta i den varma vätskan.
Blanda försiktigt ner i potatisen och vänd runt.
Rör inte för mycket så att det blir klister av det hela!
Till rödvinssåsen:
4 dl gott rödvin
4 dl vatten
1 msk kalvfond
3 msk muscovadosocker
2 msk balsamvinäger
5 msk maizena redning
25 g smör
salt
peppar
Koka upp vatten och rödvin i en kastrull.
Späd med kalvfond och balsamvinäger, vispa ner sockret.
Medan såsen puttrar försiktigt, rör ner redningen.
Låt såsen stå och puttra en stund på låg värme så den tjocknar något.
Lägg i smöret och låt det smälta ner.
Salta och peppra försiktigt.
Karamelliserad rödlök
1 rödlök
2 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
4 msk rårörsocker
Skala och skiva rödlöken tunt.
Hetta upp olivoljan och fräs löken i en stekpanna.
Tillsätt vinäger och socker och låt allt stå och puttra ungefär 20 minuter.
Rör om så det inte bränner.
Friterad kapris
1/2 burk stora kapris
1 dl olja
flingsalt
Lägg kapris på lite papper och låt dem torka ungefär 10 minuter.
Hetta upp olja i en liten kastrull och lägg i kaprisen.
Fritera tills de börjar mörkna något.
Ta upp med en hålslev och salta försiktigt.
Häll rödvinssåsen på en tallrik som en spegel, lägg upp potatispuré och fisk.
Dekorera med rödlök och kapris och ev lite extra grönsaker.
Drick gärna ett gott rödvin till!
♥
Följ mej via Bloglovin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar