12 september 2013

Lena laxbollar med grönsaksbulgur och syrlig citronsås





Det här behövs:

Till bollarna:

400 g laxfilé
1 ägg
1 msk olivolja med citronsmak
3 msk grädde
1/2 röd chilipepparfrukt
1/2 tsk flingsalt
1/2 tsk svartpeppar
smör/rapsolja att steka i

Till bulguren:

4 dl bulgur
1 tsk grönsaksbuljong (jag använder Renée Voltaires lantbuljong)
8 dl vatten
2 stora hackade tomater (eller 1 ask coctailtomater som du hackar)
50 g färsk spenat
1/2 hackad  röd paprika
1 msk citronolja

Till såsen:
3 dl gräddfil
1 citron - rivet skal och saft
1 kruka färsk basilika
1 nypa flingsalt 
1 nypa svartpeppar


Börja med att göra smeten till laxbollarna.


Dela laxfiléerna i mindre bitar och lägg i en matberedare med skärskiva.
Knäck i ägget.
 Häll i olja och grädde och lägg ner chilipepparfrukten. 
Salta och peppra.
Kör igång maskinen och kör tills du får en len smet.


Rulla små bollar (blöt händerna så fastnar inte smeten).


Stek på i smör/rapsolja på  medelvärme tills bollarna fått fin färg.

Till bulguren:
Koka upp vatten och buljong.
Häll i bulgur och låt puttra under lock i 10m minuter tills vattnet kokat in.
Rör ner spenat, hackade tomater och paprika.
Slå över lite citronolja och vänd runt försiktigt.



Till citronsåsen:
Hacka basilikan grovt och blanda ner hacket tillsammans
 med saft och skal från en citron i gräddfilen.
Smaka av med salt och peppar.




Smaklig spis!

Tänk, imorgon är det redan fredag igen!

Trevlig kväll!


Följ mej via Bloglovin
























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar