Godmorgon!
Hoppas ni får en riktigt fin dag, det här blev gårdagens middag!
Italiensk potatissallad med grillad kyckling
Det här behöver du:
4 kycklingfiléer som marineras i lite söt soja, honung, vitlök och några droppar olja
ca 4-5 potatisar med skal per person (färskpotatis eller små delikatess blir bäst)
olja
2 dl grovriven parmesan eller Grana Padano-ost
1/2 burk soltorkade körsbärstomater i olja
50g sockerärtor
150g ruccola
1/2 röd lök
150g ruccola
1/2 röd lök
svartpeppar från kvarn
en nypa flingsalt med örter
Creme fraiche med smak av tomat/basilika
Gör såhär:
Marinera kycklingen, helst några timmar, i plastpåse i kylskåp.
Halvera potatisarna eller använd dem hela om de är riktigt små.
Lägg potatisarna på en bakplåt,
rör om med lite olja så att de täcks ordentligt,
och rosta potatisarna i ugn i 200 grader tills de är riktigt gyllenbruna och fina.
Lägg potatisarna på en bakplåt,
rör om med lite olja så att de täcks ordentligt,
och rosta potatisarna i ugn i 200 grader tills de är riktigt gyllenbruna och fina.
Grovriv osten och lägg i en bunke,
ner med de inlagda körsbärstomaterna samt ca 2 msk av oljan som tomaterna ligger i och rör om.
ner med de inlagda körsbärstomaterna samt ca 2 msk av oljan som tomaterna ligger i och rör om.
När potatisarna är färdiga, ös ner dom i bunken och blanda väl så att osten börjar smälta.
Hacka några sockerärtor, skiva löken så tunt som möjligt
och vänd ner tillsammans med ruccolan i potatisröran.
och vänd ner tillsammans med ruccolan i potatisröran.
Salta ev lite och peppra ordentligt.
Servera ljummen.
Grilla eller stek kycklingen tills köttsaften är klar och kycklingen fått fin färg.
Servera ljummen.
Grilla eller stek kycklingen tills köttsaften är klar och kycklingen fått fin färg.
Skär upp kycklingfiléerna i centimetertjocka skivor och servera med potatisen,
en klick creme fraiche och en god grönsallad.
en klick creme fraiche och en god grönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar