27 augusti 2013

Kryddiga kycklingköttbullar


Nu märks det att vardagen kommit igång igen.
Alla springer om varandra till jobb, skola, gym och aktiviteter.
Hallen ser ut om en sopstation med alla väskor, skor, gympakläder, cykelhjälmar, läxböcker, viktiga papper
(VARFÖR ÄR DET SÅ SVÅRT ATT HÅLLA ORDNING PÅ ETT PAPPER?)
och annat som ligger slängt huller om buller.

 Halva min vakna tid går åt till att tjata om att GÅ UPP på morgonen, plocka undan, göra läxor,
komma i tid, stänga av datorer och TV och sen gå och
LÄGGA SIG på kvällen.
Tur iallafall att det finns tjatmorsor...

Kycklingköttbullar med sting



Gör så här:

500 g kycklingfärs (ett paket)
1 gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
2 tsk sambal oelek
2-3 msk het mango chutney
2 msk matlagningsgrädde
1 tsk god soja (ex tamarind)
salt
svartpeppar
smör
olja

Fram med stavmixern. Mixa lök, grädde och övriga ingredienser
till en kladdig smet.
Blanda i färsen.
Låt allt stå och svälla i några minuter.
Rulla små bollar. Blöt händerna mellan varje så blir det lättare att forma färsen.
Stek i en blanding av smör/olja tills bullarna är gyllenbruna.

Idag valde vi att servera med fullkornsmakaroner, broccoli och en het ajvar relish
 men funkar lika bra med bulgur, sallad och en svalkande yoghurtsås istället.

Supergod, men riktigt het!



Ikväll kommer vi nog se på de nya Maria Wern-avsnitten på TV4.
Gillar verkligen böckerna av Anna Jansson, tyvärr är väl inte filmerna lika spännande, svenska deckare är enligt min smak ofta lite för mesiga och tillrättalagda, men
helt OK som avslutning på en tisdagskväll!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar