4 oktober 2013

Fredag med fruktig kycklingpaj



Paj med kyckling, ananas, mango och jordnötter. Mums!


Hej fredag!

Vet inte hur mycket middagsmat man kommer orka med ikväll
efter alla smaskiga kanelbullar som slunkit ner idag.
Hur många har ni lyckats klämma i er?

En kycklingpaj med mycket frukt är i alla fall vad vi ska äta!
Sen ska barnen som vanligt sticka iväg på olika aktiviteter,
så det blir väl på med mysdressen och krypa upp i soffan innan
det blir dags att ge sig ut på stora hämtningsrundan...
Här inte bestämt om det blir Idol eller Dobidoo ikväll, vi
får väl se...

Mysfika med dottern!
Årevarmchoklad och hembakta kanelbullar.
Recept hittar du HÄR!

Fruktig kycklingpaj

Gör så här:

1 färdig pajdeg på rulle
eller gör egen:
3 dl vetemjöl
1 krm salt
125g smör
2 msk kallt vatten

500g kycklingfilé
1 röd paprika
100g fryst mango i tärningar
1 liten burk ananasringar
2 msk sweetchili-sås
1 msk tamari-soja
2 tsk paprikapulver
1/2 dl mango chutney
 2,5 dl creme fraiche
100 g jordnötter
1 dl västerbottenost eller annan lagrad ost med mycket smak

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ihop ingredienserna till pajdegen och
klä en pajform 
(eller använd färdig pajdeg på rulle som fått lega framme ungefär 5 minuter).
  Förgrädda ungefär 15 minuter.

Dela kycklingfiléerna i små bitar.
Blanda ihop sweetchili och tamari-soja och låt kycklingen marinera
ungefär 10 minuter.
Dela ananasen och paprikan i mindre bitar.



Hetta upp lite olja eller smör i en stekpanna och bryn kycklingbitarna.
Blanda ner ananas, mango och paprika.
Krydda och späd med mango chutney och creme fraiche.
Låt puttra ungefär 5 minuter så såsen tjocknar något.
Blanda ner jordnötterna.

Ta ut det förgräddade pajskalet,
häll i fyllningen och strö över osten.
Ställ tillbaka in i ugnen och grädda tills pajen fått en fin färg,
ungefär 10-15 minuter.
Täck eventuellt kanterna med lite folie om du är rädd att de ska brännas.


Fredagsbuketten blev en lite annorlunda variant idag.
Ingen aning vad blomman heter, men fin tyckte jag den var i alla fall!



Följ mej via Bloglovin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar