3 oktober 2013

Smöriga, smarriga kanelbullar

Imorgon är det som alla säkert redan vet Kanelbullens dag!

Baka dessa kanelbullar, med mycket smör och kanel,
de blir väldigt saftiga och goda
 och rörsockret gör att de nästan får lite kolasmak.
 Tro mig
 du kommer inte att bli besviken...







Ungefär 20 st bullar

50 g jäst för söta degar
3 dl mjölk
1 msk kardemumma
100+100g smör
1 1/2 dl strösocker
1 nypa salt
10 dl vetemjöl special

Till fyllningen:
200g rumstempererat smör
1/2 dl strösocker
1 dl rörsocker
3 msk kanel

Gör så här:

Värm upp mjölk blandat med kardemumma tills det känns fingervarmt.
Smula ner jästen i en bunke och häll på lite av den varma vätskan, lite av sockret
och salt.
Rör runt tills jästen löst upp sig.
Tillsätt resten av mjölken, sockret och smöret i små kuber.
Blanda ner lite vetemjöl i taget tills det blir en smidig deg,
 i maskin eller med degkrokar.

Låt degen jäsa under duk i minst en timme.

Klicka i ytterligare 100g smör och arbeta snabbt in smöret i degen.

Stjälp upp på ett mjölat bakbord och kavla ut den.
Jag brukar kavla min deg ganska tunn.

Rör ihop fyllningen och bred ut den med hjälp av en slickepott.
Rulla ihop degen till en lång rulle och skär rullen i 20 stycken
ungefär lika stora delar.

Lägg varje bulle på en plåt och platta till dem något.
Låt jäsa ytterligare ungefär 45 minuter.

Värm upp ugnen till 200 grader.
Pensla varje bulle med uppvispat ägg och grädda
i mitten av ugnen ungefär 10 minuter tills de är gyllenbruna.
Ta ut bullarna, låt dem svalna något och strö över lite extra råsocker.




Följ mej via Bloglovin


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar