6 oktober 2013

Piccata Milanese på majskyckling -godaste kycklingen på länge


Den här rätten blev det populäraste vi ätit på länge! Så gott!
Kyckling panerad i parmesanost med en riktigt god tomatsås och pasta!
"Mmmm, mums, vad har du gjort med kycklingen?"
"Det HÄR måste du laga fler gånger!"

Länsade fat och skålar är ett riktigt gott betyg!





Till kycklingen:
4 majskycklingfiléer ca 500g
4 ägg
100g finriven parmesanost
1 nypa salt 
1 krm svartpeppar
smör till stekning


Till tomatsåsen:
1 burk körsbärstomater, 400 ml
1 burk krossade tomater, 400 ml
1 msk olivolja med chili/vitlök
1/2 hackad gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk socker
1 tsk honung
1 msk balsamvinäger
1/2 kruka basilika
1 nyga flingsalt
svartpeppar från kvarn


Till servering:
Färsk pasta
Caprese


Börja med tomatsåsen så att den hinner stå och gotta till sig på spisen under tiden
som du tillagar kyckling och pasta.
Finhacka lök och vitlök och fräs dessa i oljan i en kastrull utan att de tar färg.
Blanda i burkarna med tomater, tillsätt socker, honung och balsamvinäger.
Låt stå och puttra på svag värme tills såsen tjocknat, 20-30 minuter.
Fram med stavmixern och mixa den något om du vill ha såsen slätare.
Tillsätt finhackad basilika, smaka av med salt och peppar
och låt puttra ungefär 5 minuter till.

Under tiden kan du göra färdigt kycklingen.
Dela majskycklingfileerna mitt itu så att de blir hälften så tjocka.
Banka ut dem lätt med en köttklubba eller en kavel.
Vispa ihop ägg och parmesanost i en skål.
Blanda mjöl, salt och svartpeppar på ett fat.
Doppa kycklingfiléerna förs i mjölet och skaka av dem så att de täcks av ett tunt lager  mjöl.
Doppa dem sedan i ägg/parmesan-blandningen och stek dem gyllenbruna i smör,
ungefär 5 minuter per sida.
Vänd så få gånger som möjligt så att paneringen får ordentligt fäste.
Dela eventuellt en filé och kontrollera så att köttsaften är helt klar, innan du tar upp dem ur pannan.




Servera med färsk pasta. kokta haricots verts med en droppe olivolja och lite flingsalt samt 


Caprese

1 ask körsbärstomater eller 4 stora tomater
1  mozzarella-boll
1/2 kruka färsk basilika
1 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
1 nypa flingsalt
svartpeppar från kvarn

Skiva tomater och mozzarella och varva på ett fat eller i en skål
Riv över basilikablad.
Droppa över olivolja och balsamvinäger, salta och peppra.






Smaklig spis!


Följ mej via Bloglovin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar