26 september 2013

Fiskgryta Hawaii

Tänk, redan torsdag igen...
På torsdagar äter vi av någon anledning nästan alltid fisk, 
vet inte riktigt varför det blivit så?!
Undrar hur många som äter pannkakor och kanske ärtsoppa istället?

Idag blev det i alla fall en färgrik fiskgryta med mycket smak!



Fiskgryta Hawaii

400 g torskrygg
400 g laxfilé
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 röd paprika
1 grön paprika
1 liten burk ananas (ca 225g)
1 röd liten piri-piri
1 grön liten piri
1 limefrukt, saften av
1 msk fiskfond
2,5 dl matlagningsgrädde
3 dl vatten
2 msk mangochutney
2 msk mango/curry-krydda (Santa Maria)
2 msk vetemjöl
2 tsk paprikakrydda
salt

Hacka lök och vitlök och stek i lite smör utan att det tar färg.
Strö över curry och vetemjöl.
Späd med grädde, vatten, spadet från ananasburken,
fiskfond och lime.
Rör ner mangochutney och paprikakrydda.
Hacka piri-piri-frukterna fint och blanda ner dem.
Låt nu såsen stå och puttra på svag värme under lock ca 10 minuter.

Dela fisken i kuber, 
ananasen och paprikan  i bitar.
Blanda ner allt i såsen och låt grytan stå och puttra ca 7 minuter
tills fisken är färdig.
Smaka av med salt.

Servera med ris och en grönsallad.




Imorgon är det fredagsmys igen
och på lördag sticker vi till Stockholm!
Kulkul!



Följ mej via Bloglovin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar