Dagens lunch blev en grönsaksfrittata med stuvad vitkål.
Gott, snabbt och LCHF-vänligt för de som föredrar det.
Grönsaksfrittata med ost
Räcker till 2-3 personer
4-5 ägg (beroende på storlek, jag tog 5 pyttesmå)
1 msk smör
1/2 grön paprika
1/4 rödlök
5 champinjoner
6 cocktailtomater
1/2 dl västerbottenost
salt
svartpeppar
torkad oregano
Dela och hacka paprikan i småbitar,
skiva rödlöken tunt,
borsta och skiva champinjonerna.
Hetta upp smöret i en panna och låt grönsakerna mjukna i smöret.
Vispa samman äggen och blanda med ost och salt och peppar.
Häll smeten över grönsakerna i pannan.
Stek på låg värme tills överdelen på frittatan stannat.
Vänd med hjälp av en tallrik och stek några minuter på andra sidan.
Skiva tomaterna och lägg på omeletten under tiden den steker klart så
de hinner bli lite ljumma.
Strö över oregano.
♥
Följ mej via Bloglovin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar