27 september 2013

Supergod thaikyckling med risnudlar


Sötsyrliga risnudlar med marinerad kyckling.
Fredagsmums!
Det här låter enkelt men blir väldigt, väldigt gott!
Ni måste bara prova!!!




4 portioner

600 g kycklingfilé
3 msk tigersauce

Till nudlarna:
250 g risnudlar (1 pkt)
1 msk flytande honung
2 salladslökar
1 dl vatten
1 röd chilipeppar
1 vitlöksklyfta
1 1/2 msk risvinäger
4 msk fisksås
3 msk socker
saft av 1 lime
1 msk sesamolja
1/2 gurka
3 msk sesamfrön.

Strimla kycklingfilén och marinera i tigersaucen,
minst en halvtimme.

Koka upp vatten och 1 tsk salt. 
Lägg i risnudlarna, lägg på ett lock, dra bort kastrullen från värmen
och låt stå i knappt 3 minuter.
Under tiden steker du kycklingen
och rostar sesamfröna i en torr, varm panna.

Hacka chili och vitlök.
Strimla salladslöken.
Blanda ihop vatten, honung, socker, limesaft, sesamolja och fisksås med
chili, vitlök och salladslök.
Häll dressingen över de kokta varma nudlarna och blanda runt.
Lägg upp nudlarna på ett fat,
häll över den varma kycklingen, gurka som du strimlat med en osthyvel
 och sesamfrön.

Klart att servera!



Nu blir det en slapparkväll i soffan framför Idol.
Imorgon bitti går tåget mot Stockholm redan 6:30 så då gäller det att vara pigg!

Trevlig fredagkväll!


Följ mej via Bloglovin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar