26 januari 2016

Zucchinibiffar med blomkålsmos


Zucchinibiffar

4 port

2 zucchini
1/2 röd chili
1/2 purjolök
1 dl bovetemjöl
100g fetaost
1 ägg
Salt
Svartpeppar



Riv zucchinin och blanda med finhackad röd chili och purjolök.
Blanda ner bovetemjöl och ägg och rör ner fetaost i smeten.
Salta lätt och peppra.
Låt stå i ca 10 minuter.
Forma biffar och lägg på en skärbräda (smeten blir rejält kladdig).
Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek biffarna till fin färg
ett par minuter på varje sida.


Blomkålsmos

1 stort blomkålshuvud
2 msk olivolja
Salt
Vitpeppar
Ev några droppar tryffelolja

Skär bort blomkålsbuketterna från stammen och koka i lättsaltat
vatten tills de mjuknat ca 10 minuter.
Häll av vattnet och tillsätt olja och kryddor.
Mixa med stavmixer till ett fint mos.
Servera genast.

Gårdagens middag blev zucchini- och kikärtsbiffar med paprikaröra, blomkålsmos och sallad.
Grönt och gott!


Kram


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar