Den här goda kladdkakan bjöd vi på på pallea-kvällen. Riktigt krämig och kladdig, dekorerad med färska jordgubbar och daimströssel |
6-8 bitar
100g smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
100g daim
2 dl färska jordgubbar
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret.
Blanda de torra ingredienserna
och vänd ner smält smör och ägg med en slickepott.
Rör samman försiktigt.
Häll smeten i en smord springform med löstagbar kant.
Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.
Låt svalna, förvara gärna i kylskåp ca 1 timme så blir
kakan lite seg .
kakan lite seg .
Hacka daimen grovt och skiva jordgubbarna och dekorera
den avsvalnade kakan precis innan servering.
Servera gärna med en skål lättvispad grädde.
Kram
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar