29 juli 2014

Kladdigaste kladdkakan




Den här goda kladdkakan bjöd vi på på pallea-kvällen.
Riktigt krämig och kladdig, dekorerad med färska jordgubbar och daimströssel


6-8 bitar

100g smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker

100g daim
2 dl färska jordgubbar

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret.
Blanda de torra ingredienserna
och vänd ner smält smör och ägg med en slickepott.
Rör samman försiktigt.
Häll smeten i en smord springform med löstagbar kant.
Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.

Låt svalna, förvara gärna i kylskåp ca 1 timme så blir
kakan lite seg .

Hacka daimen grovt och skiva jordgubbarna och dekorera
den avsvalnade kakan precis innan servering.

Servera gärna med en skål lättvispad grädde.


Kram






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar