28 juli 2014

Grillad hälleflundra med rödbetscarpaccio och getostkräm





ca 500g hälleflundra med skinn  på ena sidan (1 hel bit)
4 kokta, skalade, kalla rödbetor
75 g getost
1 dl creme fraiche
1 tsk honung
olivolja
salt
svartpeppar
balsamico

Gnid in hälleflundran med olivolja, salt och peppar.
Grilla tills den fått fin färg och köttet är vitt och genomstekt.

Skiva rödbetorna tunt, tunt och lägg upp på direkt på tallrikar.
Droppa över olivolja och balsamico.
Salta och peppra försiktigt.

Mosa getosten och blanda med creme fraichen till en kräm.
Smaka av med honung, salt och peppar.

Dela den grillade fisken i portionsstora bitar och fördela
ovanpå rödbetorna.
Dekorera med getostkrämen.

Servera med en blandad sallad, gärna med ruccola, kapris och oliver.

Till förrätt serverades små blinier med en klick smeta, löjrom och hachad gräslök.
Mums!


Kram



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar