5 juni 2014

Balsamicomarinerad filé - bästa maten till festen


Balsamicomarinerad fläsk- och kycklingfilé med tomatsallad



Det här är nog, enligt mig, den absolut bästa festmaten!
Kyckling- eller fläskfilé som i princip sköter sig självt.
Köttet ska serveras kallt,
går lätt att laga till många och ska helst förberedas dagen innan!

Sen att det är väldigt, väldigt gott gör ju inte direkt saken sämre...
Varsågoda!


(ca 10 portioner)

1 1/2 kg fläsk- eller kycklingfilé
2 msk olivolja
salt
svartpeppar

1 dl olivolja
3 msk balsamvinäger
1 msk flytande honung
2 vitlöksklyftor
3 msk kinesisk soja
1 röd chilipeppar
1 kruka basilikablad

Sätt ugnen på 175 grader. Putsa filéerna och 
gnid in dem med olivolja, salt och peppar runtom.

Bryn dem i en stekpanna, lägg över i en ugnsform
och stek i ugnen ca 20-25 minuter.
(Köttsaften ska vara helt klar när filéerna är färdiga).

Hacka chilin och basilikan smått.
Blanda alla ingredienserna till marinaden i en skål.
Lägg ner det varma köttet och låt det svalna.
Lägg över allt (kött+marinad) i en dubblad plastpåse och
låt stå i kylen. Minst en timme - helst över natten.

Se till att köttet hela tiden är täckt av marinaden
(gnugga gärna in marinad med hjälp av plastpåsen några gånger.)


Skiva köttet tunt och lägg upp på ett uppläggningsfat.
Häll marinaden över.

Servera på ett buffébord eller som varmrätt med en god potatissallad.




Kram

Gilla och följ mej gärna via Bloglovin


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar