22 maj 2014

Fried rice med kyckling och ananas



Hejsan!

Tänk att det ibland kan dyka upp dagar som idag!
Vi som mest är vana vid kyla, blåst och regn...

Så kommer det plötsligt en dag när himlen är
nästan för blå och ljuset så klart att vi knappt kan se utan att ögonen tåras
och värmen får luften att dallra mellan husen.

Då passar det väl bra att bjuda på en rätt som påminner om ställen som nästan alltid har det såhär?

Fried Rice med kyckling och ananas

Det här behöver du:

3 1/2 dl jasminris
400g kycklingfilé
1 röd paprika
1 förpackning salladslök
1 färsk ananas
150g sockerärtor
1 bit färsk ingefära eller 1 msk ingefära på burk
1 msk honung
4 msk soja
2 lime
1 vitlöksklyfta
1/2 msk sambal oelek
1 msk olja
100g jordnötter
Sweet chili-sås till servering

Koka jasminriset enligt anvisning på förpackningen.

Strimla kycklingfiléerna. 
Skär paprikan och salladslöken i bitar. 
Skala och tärna ananasen och finstrimla sockerärtorna.

Blanda samman soja, saften från limen, olja, sambal oelek, honung och ingefära i en skål.
Pressa ner vitlöken.

Hetta upp olja i en wok och stek kycklingen hastigt.
Blanda ner grönsakerna och ananasen och låt dem fräsa med.

Rör sedan ner riset och häll över såsen.
Blanda och stek ytterligare någon minut.

Strö över jordnötter och servera med lite 
sweetchili-sås och ev lite extra soja.



Kram









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar