15 april 2014

Parmesanpaj







Parmesanpaj

1 färdig pajdeg på rulle

eller gör egen pajdeg på:
100 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
1 krm salt

Sätt ugnen på 200 grader.

Nyp samman smöret och vattnet med mjölet och knåda ihop 
till en deg.
Tryck ut degen i en form eller använd en färdig pajdeg på rulle.
Nagga med en gaffel och förgrädda i 10 minuter.

Fyllning:
200 g philadelphiaost
3 dl grovriven vällagrad parmesanost
3 ägg
3 dl grädde
svartpeppar

Rör samman fyllningen och häll i det förgräddade pajskalet.
Klä ev kanterna med folie så att de inte blir brända.
Grädda i ungefär 20 minuter tills pajen fått fin färg.

Servera pajen som ensamrätt med en sallad, 
eller komplettera med lite kallskuret eller varför inte som tillbehör på ett buffébord.
Kanske nu till påsk?



Kram



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar