Halvera receptet om du vill baka kakan i en vanlig sockerkaksform istället. Funkar lika bra det med! |
Mjuk pepparkaka hör julen till!
Denna, som jag bakar i långpanna och sen brer över nutellafrosting,
passar perfekt som munsbitar på glöggminglet!
Många bitar gick åt gårdagens kalas!
Många bitar gick åt gårdagens kalas!
Till pepparkakan:
250g smör
6 ägg
6 dl strösocker
4 dl vispgrädde
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2 förp pepparkakskrydda
Till nutellafrostingen:
160g philadelphiaost med mjölkchoklad
1 dl nutella
0,5 dl florsocker
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Rör ner smör och grädde.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke,
sikta ner i äggblandningen och rör tills
allt är väl blandat.
Smörj och bröa en liten långpanna.
Häll i smeten och grädda i
nedre delen av ugnen ca 30 minuter.
Känn efter med en sticka att kakan är klar
och inte kladdig.
Låt kakan svalna helt, den kan gärna vila till nästa dag.
Blanda ihop frostingen och bred ut den över den kalla kakan.
Skär i lagom stora fyrkanter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar