Mitt ena barn skulle aldrig i livet får för sig att äta en rå äggula,
därför blandar jag ner äggen och tillsätter lite stärkelserikt
pastavatten i min carbonara så den blir extra krämig...
Det här behöver du:
400g spaghetti
160g pancetta (eller bacon)
1 dl grädde
0,5 dl pastavatten
1 dl riven parmesanost
3 äggulor
salt
svartpeppar
Koka spaghettin i saltat vatten.
Stek pancettan (eller strimlad bacon). Häll av om
det blir mycket fett i pannan.
Blanda äggulor men parmesanost och grädde i en skål.
När fläsket är gyllenbrunt, ta stekpannan från värmen
och tillsätt en halv deciliter pastavatten direkt från pastakastrullen.
Häll av den färdigkokta spaghettin och häll ner
den i stekpannan med fläsket, sen i med
äggblandningen och blanda runt
ordentligt så all spaghetti täcks och blir riktigt glansig.
Sätt tillbaks stekpannan på plattan på svag värme i
ungefär 1 minut, rör hela tiden så allt blir genomvarmt.
Lägg upp pastan på ett fat, eller fördela på tallrikar, och peppra över
ordentligt med svartpeppar.
Imorgon är det fredag! |
♥
Följ mej via Bloglovin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar