Lyxa till köttfärssåsen med lite rött vin, soltorkade tomater, örter och grädde så
får du en sås som passar lika bra till vardag som till fest.
Det här behöver du:
500g nötfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 dl grädde
2 dl rött vin (matlagningsvin går bra)
1 msk soja
2 msk tomatpuré
2 msk balsamvinäger
1 msk kalvfond
ca 1 dl strimlade soltorkade tomater, eller soltorkade körsbärstomater, i olja
1 tsk torkad oregano
1 näve hackad färsk basilika
örtsalt
svarpeppar
Börja med att hacka lök och vitlök och fräs tillsammans
med köttfärsen i lite smör.
Tillsätt tomatpuré, soja och kalvfond.
Häll på rödvin och balsamvinäger och låt puttra någon minut.
Späd med grädde och låt puttra ytterligare några minuter.
Smaka av med oregano, basilika, salt och rejält med svartpeppar.
Rör ner de soltorkade tomaterna
och låt allt bli genomvarmt.
Servera med spaghetti och en massa riven parmesanost.
♥
Följ mej via Bloglovin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar