En lättlagad gryta med få ingredienser som får en
härligt höstig smak av de torkade enbären.
| Höstgryta med haricots verts, honungsglacerade minimorötter och ugnsstekta räfflade potatisar. |
Det här behöver du:
500 g fläskfilé
1 liten purjolök
1 msk smör
8 enbär
1 msk soja
1 msk kalvfond
1 msk balsamico
1 tsk honung
1 dl vatten
1 dl grädde
1 dl creme fraiche
svartpeppar
salt
Putsa fläskfilén och skär köttet i tunna skivor.
Skölj och skiva purjolöken i tunna strimlor.
Bryn köttet i smör i en stekpanna.
När köttet fått fin färg på båda sidor,
peppra rikligt och blanda ner purjolöken och låt den steka med tills den
blivit mjuk och fått lite färg.
Krossa enbären i en mortel.
Rör ner soja, balsamico, fond, vatten, grädde, creme fraiche,
krossade enbär och honung i stekpannan.
Låt koka några minuter.
Smaka av med salt.
Servera med favoritpotatisen och varma grönsaker.
| Dax att börja med dagens middag. Riktigt såhär brukar det INTE se ut när jag börjat stöka runt bland kastruller och grytor... |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar