14 november 2013

Höstig gryta med enbär och fläskfilé


En lättlagad gryta med få ingredienser som får en 
härligt höstig smak av de torkade enbären.


Höstgryta med haricots verts, honungsglacerade minimorötter
och ugnsstekta räfflade potatisar.






Det här behöver du:

500 g fläskfilé
1 liten purjolök
1 msk smör
8 enbär
1 msk soja
1 msk kalvfond
1 msk balsamico
1 tsk honung
1 dl vatten
1 dl grädde
1 dl creme fraiche
svartpeppar
salt

Putsa fläskfilén och skär köttet i tunna skivor.
Skölj och skiva purjolöken i tunna strimlor.
Bryn köttet i smör i en stekpanna.
När köttet fått fin färg på båda sidor,
peppra rikligt och blanda ner purjolöken och låt den steka med tills den
blivit mjuk och fått lite färg.

Krossa enbären i en mortel.
Rör ner soja, balsamico, fond, vatten, grädde, creme fraiche,
krossade enbär och honung i stekpannan.
Låt koka några minuter.
Smaka av med salt.

Servera med favoritpotatisen och varma grönsaker.



Dax att börja med dagens middag.
Riktigt såhär brukar det INTE se ut när jag börjat stöka runt bland kastruller och grytor...



Följ mej via Bloglovin



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar