En lättlagad gryta med få ingredienser som får en
härligt höstig smak av de torkade enbären.
Höstgryta med haricots verts, honungsglacerade minimorötter och ugnsstekta räfflade potatisar. |
Det här behöver du:
500 g fläskfilé
1 liten purjolök
1 msk smör
8 enbär
1 msk soja
1 msk kalvfond
1 msk balsamico
1 tsk honung
1 dl vatten
1 dl grädde
1 dl creme fraiche
svartpeppar
salt
Putsa fläskfilén och skär köttet i tunna skivor.
Skölj och skiva purjolöken i tunna strimlor.
Bryn köttet i smör i en stekpanna.
När köttet fått fin färg på båda sidor,
peppra rikligt och blanda ner purjolöken och låt den steka med tills den
blivit mjuk och fått lite färg.
Krossa enbären i en mortel.
Rör ner soja, balsamico, fond, vatten, grädde, creme fraiche,
krossade enbär och honung i stekpannan.
Låt koka några minuter.
Smaka av med salt.
Servera med favoritpotatisen och varma grönsaker.
Dax att börja med dagens middag. Riktigt såhär brukar det INTE se ut när jag börjat stöka runt bland kastruller och grytor... |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar