Så här gör du:
500 g nötfärs
1 ägg
1 +1 msk röd currypasta
1 + 1 tsk ingefära
1/2 röd chilipeppar
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 små bitar inlagt citrongräs (Lemon Grass - Santa Maria har på butk)
1 burk kokosgrädde, 400 ml
1 tsk ketjap manis
1 nypa salt
smör att steka i
Finhacka lök, vitlök, chili och den ena biten citrongräs riktigt fint.
Blanda ihop färsen med ägg, 1 msk röd currypasta,
1 tsk ingefära, lök, vitlök, citrongräs och chili.
Låt smeten stå och vila ungefär 10 minuter.
Rulla små köttbullar och stek så bullarna får lite stekyta i smör.
Tillsätt kokosgrädde, currypasta, ingefära, finhackat citrongräs och ketjap manis i stekpannan.
Sen får du låta allt stå och puttra ungefär 5 minuter på låg värme.
Sen får du låta allt stå och puttra ungefär 5 minuter på låg värme.
Smaka av med en nypa salt och tillsätt mer
currypasta om du vill ha ordentlig sting i såsen.
Servera med jasminris eller äggnudlar (och sallad förstås).
Recept kommer på vegetarisk variant med quornfärs.
Under tiden som lilla mamma, jag alltså, stått så fridfullt och rullat köttbullar i köket,
har två av mina älskade små telningar, den äldsta och den yngsta,
låtit som om de dragit igång ett världskrig på undervåningen.
Bullerbyidyll?
Nej, sällan här!
Bullerbyidyll?
Nej, sällan här!
PANG KRASCH BOM!
AMEH, SLUTA!!!!!
LÄGG AAAAAV!
(detta med ett visst mått av hysteri från den yngsta).
SLUUUTAAAA,!!!
(detta med ett visst mått av hysteri från den yngsta).
SLUUUTAAAA,!!!
Följt av hysterisk fnittrande (återigen från den yngsta).
Skönt att det alltid går att höja volymen på radion!
LalalaLALALALA!!!
Rullarullarulla...
♥
Följ mej via Bloglovin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar