Visst funkar det med köpt bea men hemgjord är så så gott
och faktiskt inte alls svårt att göra som många verkar tro!
Allt hänger på hur man slår ihop såsen
(vispar helt enkelt)!
och faktiskt inte alls svårt att göra som många verkar tro!
Allt hänger på hur man slår ihop såsen
(vispar helt enkelt)!
Här har jag gjort en variant med chilisås men det går
precis lika bra att skippa chilin för en traditionell bea!
precis lika bra att skippa chilin för en traditionell bea!
Det här behöver du:
1 1/2 msk vitvinsvinäger
1 1/2 msk vitt vin (går bra med matlagningsvin)
1 msk vatten
2 små finhackade charlottenlökar (eller 1/2 finhackad gul lök, funkar det med)
4 äggulor
200 g smör
2 msk torkad dragon
2 msk chilisås
salt
peppar
salt
peppar
Börja med att koka upp vitvinsvinäger, vin, vatten och lök
i en liten kastrull.
Låt koka någon minut så blandningen reduceras ihop lite.
Smält smöret i en annan kastrull.
Separera äggen och lägg äggulorna i en skål.
Koka upp vatten i en kastrull, fylld till ungefär hälften.
Sätt en värmetålig skål ovanpå kastrullen, så du får ett vattenbad,
och sila ner vinägerblandningen (all lök ska bort).
Vispa ner ungefär en äggula i taget.
När alla äggulorna är ihopvispade,
häll ner smöret i en jämn stråle samtidigt som du hela tiden
fortsätter vispa tills såsen tjocknar och blir jämn och blank.
Lyft av skålen från kastrullen.
Lyft av skålen från kastrullen.
Rör ner dragon och chilisås.
Salta och peppra.
Klart!
Klart!
♥
Följ mej via Bloglovin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar