Godmorgon!
Hoppas helgen varit bra.
Här har varit ett fullspäckat schema med träningar, shopping, bio, Ikea, kompisar osv.
Märks verkligen att hösten kommit igång nu...
Vegetarisk lasagne
1 pkt färska lasagneplattor
olja
1/2 gul lök
1 aubergine
1 squash
2 burkar inlagda körsbärstomater eller andra tomater på burk
en nypa socker
paprikakrydda
örtsalt
svartpeppar
Ostsås:
2 msk smör
2 msk mjöl
5 dl mjölk
salt
svartpeppar
3 dl riven smakrik ost (jag brukar riva själv, denna gång hade vi lagrad prästost)
1/2 mozzarellaboll
Börja med att skölja och hacka grönsakerna.
Värm upp olja i en kastrull och ner med alla grönsaker och låt fräsa runt.
Häll i tomaterna och mosa dom lätt med en gaffel.
Sockra, krydda, salta.
Låt grönsaksröran stå och puttra medans du gör ostsåsen.
Smält smöret i en kastrull.
Vispa ner mjölet och fortsätt vispa.
I med mjölken lite i taget, koka upp och fortsätt koka under vispning.
I med ca 2 dl av osten och låt den smälta ner.
Vispa hela tiden.
Varva sedan ostsås, lasagneplattor och grönsaksröra i en oljad form.
Avsluta med ostsås, strö över det sista av den rivna osten och
nyp små bitar av mozzarellan och strö över.
Grädda i 200 grader ugn ca 20 minuter.
Servera med ett gott bröd och
Pizzasallad
1/2 vitkålshuvud
0,5 dl olivolja
2 msk vatten
1 msk vitvinsvinäger
1/2 msk socker
oregano
flingsalt
svartpeppar
Strimla kålen fint med en osthyvel och lägg i en skål.
Hetta upp vatten och olja i en kastrull.
Vispa i vinäger och socker.
Smaka av så att det är lagom syrligt/sött.
Häll kryddorna direkt på kålen, på med den varma vätskan
och ner med händerna och krama runt ordentligt.
Låt stå en liten stund innan servering
♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar