15 september 2013

Pulled spicy chicken


Favorit i repris!
Det här måste ni bara laga.
Så mört, så gott och så smakrikt...
Behöver jag säga mer?



Pulled spicy chicken

1 kg kycklingfilé
1 msk smoked paprikakrydda
2 tsk Heinz hot sauce chipotle & garlic
3 dl barbequesås
1 lök
1 vitlöksklyfta
i msk olja
salt 
svartpeppar

Sätt ugnen på 180 grader.
Finhacka lök och vitlök.
Hetta upp oljan i en gryta som kan stå i ugnen och låt löken mjukna,
blir extremt gott om man använder en lergryta.
Lätt i kycklingen, krydda och vänd runt den
Häll på barbequesåsen och låt den täcka köttet.
Ställ in grytan i nedre delen av ugnen  i ca 2 timmar.

Dra isär köttet med två gafflar när det ligger kvar  i grytan,
det ska vara så mört att det bara faller isär.
Blanda ihop kött och sås.

Servera med exempelvis pitabröd, grillad majskolv, salsasås och coleslaw.



Följ mej via Bloglovin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar