Mild, smakrik fisksoppa som blir extra matig med risoni.
Det här behöver du:
4 laxfiléer ca 400 g
1 burk creme fraiche med smak av saffran och tomat
6 dl vatten
3 msk fiskfond
1/2 dl vitt vin (går bra med matlagningsvin)
2 dl risoni
1/2 ask körsbärstomater
svartpeppar
salt
Koka upp vatten och häll i risonin. Låt koka ca 10 minuter.
Dela laxfiléerna i kuber.
Vispa ihop creme fraiche, vatten, vin och fiskfond i en gryta.
Koka upp och lägg i fisken.
Låt småputtra ca 5-10 minuter beroende på hur stora fiskbitarna är.
Halvera tomaterna och häll av risonin.
Blanda ner tomater och risoni i fisksoppan och låt allt bli genomvarmt.
Smaka av med salt och lite svartpeppar.
Ät med ett gott bröd och kanske en klick aioli!
Ät med ett gott bröd och kanske en klick aioli!
♥
Följ mej via Bloglovin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar