Det här behöver du:
400 g kycklingfilé
1 burk (400ml) kokosmjölk
1 vitlöksklyfta
1 vitlöksklyfta
1 dl grädde
1 dl jordnötssmör
1 msk ketjap manis
1 msk thai sweetchili-sauce
1 msk risvinäger
1 tsk salt
1/2 röd pepparfrukt
1/2 dl jordnötter
2 bananer
1 msk smör att steka i
olja att steka i
Börja med att strimla kycklingfiléerna och marinera dessa en stund i
ketjap manis och sweet chili-sauce.
Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingen.
Hacka vitlöken smått.
Hacka vitlöken smått.
Sänk värmen, lägg i vitlöken och jordnötssmöret och låt det smälta ner.
Späd med kokosmjölk, grädde och risvinäger.
Hacka pepparfrukten, blanda ner och salta.
Låt småputtra ca 5 minuter.
Dela bananerna, först i halvor och sedan varje halva på längden.
Stek dem i smör tills de fått lite färg och mjuknat.
Hacka jordnötter och garnera grytan.
Servera med stekta bananer och kokt basmatiris.
♥
Följ mej via Bloglovin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar