19 september 2013

Kycklinggryta med jordnötssås





Det här behöver du:

400 g kycklingfilé
1 burk (400ml) kokosmjölk
1 vitlöksklyfta
1 dl grädde
1 dl jordnötssmör
1 msk ketjap manis
1 msk thai sweetchili-sauce
1 msk risvinäger
1 tsk salt
1/2 röd pepparfrukt
1/2 dl jordnötter
2 bananer 
1 msk smör att steka i
olja att steka i

Börja med att strimla kycklingfiléerna och marinera dessa en stund i 
ketjap manis och sweet chili-sauce.

Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingen.
Hacka vitlöken smått.
Sänk värmen, lägg i vitlöken och jordnötssmöret och låt det smälta ner.
Späd med kokosmjölk, grädde och risvinäger.
Hacka pepparfrukten, blanda ner och salta.
Låt småputtra ca 5 minuter.

Dela bananerna, först i halvor och sedan varje halva på längden.
Stek dem i smör tills de fått lite färg och mjuknat.

Hacka jordnötter och garnera grytan.
Servera med stekta bananer och kokt basmatiris.


Följ mej via Bloglovin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar