400 g torr pasta penne (vi använder alltid fullkorn)
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 pkt bacon
150 g gorgonzolaost
1 dl frysta gröna ärtor
2 dl matlagningsgrädde
1 dl creme fraiche
50 g valnötter
1 1/2 msk balsamvinäger
svartpeppar och flingsalt
Koka upp vatten och salt och lägg i pastan.
Skala och hacka löken
Tärna baconet och stek det knaprigt., lägg sedan på ett papper och låt rinna av.
Hetta upp lite olja i en annan stekpanna och låt löken fräsa tills den mjuknat.
Sänk värmen, pressa i vitlöken och häll på grädde och creme fraiche.
När det står och puttrar, klicka i gorgonzolaosten och låt den smälta ner.
Rör, rör, rör så det inte bränner.
Lägg i de frysta ärtorna, smaka av med balsamvinäger, salt och peppar.
Diska ur baconpannan och rosta valnötterna snabbt i torr panna på hög värme.
Lägg upp pastan på ett fat och
häll sedan över såsen och blanda runt.
Toppa med bacon och valnötter (krossa nötterna lite i handen om de är stora).
Servera med sallad och riven parmesanost.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar