3 september 2013

Foccaciastavar




Så gott som tillbehör till sallad, pasta eller soppa!





Det här behöver du:
25 g jäst
3 dl ljummet vatten
2 msk honung
3 msk god olivolja
7 dl vetemjöl
2 tsk flingsalt med örter
1 dl riven ost med mycket smak
extra olivolja





Rör ut jästen i det ljumma vattnet. 
Rör ner olja, honung och flingsalt.
Arbeta in mjölet och knåda ungefär 5 minuter (jag använder köksmaskin).
Täck och jäs degen ungefär en halvtimme tills den blir dubbelt så stor.

Olja in en fyrkantig bakform, ungefär 20x30cm.
Platta och dra ut degen så att den täcker formen.
Riv över ost och ringla över olivolja.
Täck och jäs igen i ungefär en halvtimme.

In i mitten av ugnen på 225 grader i ca 15
minuter tills kakan är gyllenbrun
.
Ta ut formen, låt svalna något och skär brödet i långa stavar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar