20 december 2013

Pepparkakscookies med vit choklad



Knapriga utanpå, sega och mjuka inuti.


till 24 kakor:

175g smör
2 1/2 dl farinsocker
1 dl ljust muscovadosocker
2 ägg
5 dl vetemjöl
2 tsk kanel
1 tsk malen kryddnejlika
1 tsk malen ingefära
1 tsk kardemumma
(eller 1 påse färdiga pepparkakskryddor)
1/2 tsk bikarbonat
 200g vit choklad

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa smör och socker poröst. 
Vispa ner äggen.
Blanda de torra ingredienserna och blanda ner i smeten.

Hacka den vita chokladen grovt och rör ner den.
Blanda samman ordentligt till en deg.

Klicka ut degen på plåtar med bakplåtspapper.
Grädda 15-17 minuter tills kakorna fått lite färg.





Följ mej via Bloglovin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar