18 november 2013

Kladdkaka med knäckigt toscatäcke





Hej igen!


Måste tipsa om en supermumsig kladdkaka jag rörde ihop i helgen!
Vet inte varför jag inte testat att göra knäcktäcke på kladdkaka förut, blev ju så gott!
Servera gärna kakan med en klick lättvispad grädde.


Kladdkaka

2 ägg
3 dl strösocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
200g smält smör

Sätt ugnen på 160 grader.
Smält smöret på svag värme.
Rör ihop äggen och sockret.
Vispa inte!
Blanda ner övriga ingredienser och häll
smeten i en smord och bröad form.

Grädda i ungefär 15 minuter.

Under tiden som kakan gräddas blandar du ihop ett

Toscatäcke

50g smör
1,5 dl råsocker
1 dl vispgrädde
0,75 dl ljus sirap
100g flagad mandel


Smält smöret i en liten kastrull.
Rör ner övriga ingredienser och
låt småputtra ungefär 10 minuter tills röran tjocknat något.
Rör runt emellanåt så det inte bränner i botten.

Ta ut kakan ur ugnen och höj värmen till 225 grader.
Bred ut toscatäcket på kakan och sätt tillbaka den i ugnen
i ytterligare ungefär 10 minuter tills toscan fått fin färg.






Låt kakan stå i kylen några timmar eller över natten.
Kakan kommer vara lös men stannar och blir seg och
kladdig när den svalnat.



Följ mej via Bloglovin



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar