31 oktober 2013

Halloweenkladdkaka



Den här kladdkakan har en ganska mild chokladsmak och
brukar falla de flesta små spöken i smaken!



150g smör
200g choklad (jag använder Odense bakchoklad mjölk)
3 msk kakao
3 ägg
2,5 dl vetemjöl
3 dl socker
1 msk vaniljsocker

Sätt ugnen på 160 grader.
Börja med att smälta smöret, smält sedan
chokladen i en stor skål i ett vattenbad.

När chokladen är färdigsmält,
lyft av skålen från kastrullen.
Rör ner smör, ägg 
och de torra ingredienserna direkt i samma skål (vispa INTE).
Smeten kommer att bli ordentligt tung och kladdig.

Bred ut smeten  i en smord och bröad springform (24 cm),
jag bröade med kokos denna gång.


Ställ in i mitten på ugnen och grädda ungefär 20 minuter.
Kakan ska vara riktigt kladdig.

Låt kakan svalna (gärna i kylen).
Pudra över florsocker.
Ringla över chokladsås i cirklar och
dra med en tändsticka från mitten ut mot kanterna för att göra ett spindelnät.




Följ mej via Bloglovin






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar