Butter chicken med hembakt peshawari naan-bröd |
Jag fullkomligt älskar indisk mat.
Skulle gärna äta det flera gånger i veckan men har alltid
tyckt det varit lite svårt att få till det så att det smakar "rätt".
Skulle gärna äta det flera gånger i veckan men har alltid
tyckt det varit lite svårt att få till det så att det smakar "rätt".
Men den här favoriten - kyckling i krämig, mild, smakrik
tomatsås med grädde och nötter - är så vansinnigt god!
Massa härliga smaker utan att vara starkt,
precis som jag vill ha det.
Vågar nästan lova att du inte blir besviken om du provar!
precis som jag vill ha det.
Vågar nästan lova att du inte blir besviken om du provar!
Det här behöver du:
4 stora kycklingfiléer
1 msk chilipulver
1 vitlöksklyfta
2 tsk mald ingefära
1/2 msk mald koriander
1 hackad gul lök
1/2 msk spiskummin
1 cm färsk ingefära
1 vitlöksklyfta
1-2 dl vatten
1/2 dl cashewnötter
1/2 dl pistagenötter
1/2 burk krossade tomater
1/2 röd chilipepparfrukt
1 msk koriander
1 msk chilipulver
1 msk garam masala
100 g smör
2 dl grädde
salt
Börja med att dela kycklingen i centimeterstora kuber.
Hetta upp olja i en stekpanna och lägg i kycklingbitarna.
Krydda med chilipulver, pressad vitlök, ingefära
och koriander.
Bryn kycklingen, rör runt så kryddorna blir jämnt fördelade.
När kycklingen fått färg, lägg över bitarna i en gryta.
Hetta upp lite mer olja i pannan och lägg i den hackade löken, vitlök,
spiskummin och den färska ingefäran. När löken fått färg
späd med vatten och krossade tomater och låt allt puttra samman.
Lägg nötter, koriander, chilipulver och
chilipepparfrukten i en mixer.
Häll över lökblandningen från stekpannan och mixa samman
till en slät pasta.
Häll pastan över kycklingen i grytan, sätt den på värmen och lägg i smöret.
Låt smöret smälta ner på svag värme, späd med vatten och grädde tills
såsen får en lagom konsistens.
Låt puttra några minuter så kycklingen blir helt genomkokt.
Smaka av med garam masala och salt.
Servera med ris och hembakt naanbröd.
♥
Följ mej via Bloglovin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar