9 juni 2014

Havrescones & söndagsfilm



Måndag igen!

Återigen en dag när himlen är sådär oväntat klarblå.
Vilken fantastisk försommar vi har...


Dagen igår bjöd på både restaurangbesök och bio,
det aboslut bästa sättet att avsluta en vecka.



A million ways to die in the west
Absolut inte en film jag skulle valt att se om jag gått utan tonåringar,
men ibland är det så som det får bli.
Och även om filmen var minst sagt udda, och
det inte är så svårt, med tanke på titeln, att räkna ut
vad den handlade om, så bjöd den ändå på några skratt.
Men, min typ av film, det var den ändå inte... 

Innan bio blev det så ett besök på en av stans favoriter och 
deras riktigt, riktigt goda shoppinglunch.
Sweet&sour-chicken på en uteservering i solen.
Mmmmm....


Sweet and sour-chicken med färsk ananas på Spice.


Sen blev det kvällsmat.
Havrescones med smältande smör och marmelader och ostar,
och till detta en stor skål med färska jordgubbar. 
Försvinnande gott!



Havrescones

4 kakor:

6 dl vetemjöl
2 1/2 dl havregryn
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
3 1/2 dl mjölk
125g smör


Sätt ugnen på 250 grader.

Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Skär smöret i bitar, blanda ner i mjölblanddningen och finfördela till en smulig massa.

Tillsätt mjölken och blanda ihop till en deg,
den ska inte arbetas för länge utan precis bara "gå ihop".

Dela degen i fyra delar och platta ut till runda kakor.
Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Skåra ett kryss med en kniv i varje kaka.

Grädda 10-12 minuter tills kakorna fått fin färg.


Och nu är det ny vecka, fylld med både skolavslutningar,
Stockholmsresor och massa annat som väntar.


Kram


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar