9 maj 2014

Nutellamousse med lime- & flädermarinerade jordgubbar






Hej härliga fredag!

Oj, vilken tur att vädret vände idag för
ikväll blir vi 17 personer i vår trädgård som ska bjudas på grillat.
Känns skönt att kunna börja kvällen ute runt poolen,
även om jag gissar att vi kommer bli tvungna att äta middagen inne i värmen!





Just nu far jag runt som en iller för att hinna få färdigt allt - sista städningen,
kyckling som ska marineras, potatissallad som ska göras och så dagens dessert,
som jag gjorde imorse och nu står klar i kylen i väntan på kvällen!

En mild och len nutellamousse,
blandad med hasselnötter och toppad med limemarinerade jordgubbar.

Ljuvligt gott!




Nutellamousse med limemarinerade jordgubbar
 4 port

1,5 dl vispgrädde
0,5 dl mascarpone
2 äggulor
1 dl nutella
100 g hasselnötter utan skal

1/2 liter jordubbar
1 lime
3 msk flädersaft

Värm nutellan på svag värme i en kastrull tills den blir mjuk i konsistensen.
Låt den inte bli för het för då blir den grynig.
Rör ner äggulorna en i taget(se noga till att inget av vitan kommer med, annars 
blir det äggröra i moussen) och mascarponen.
Blanda ordentligt.

Vispa grädden.
Vänd ner den avsvalnade (ljummen men inte kall) nutellan
i grädden.

Hacka hasselnötterna grovt.

Varvar mousse och nötter i portionsskålar.
Ställ in i kylen i minst 1 timme, gärna längre.

Riv skalet från limen och pressa ur saften.
Blanda med flädersaften.
Skölj och dela jordgubbarna och blanda med marinaden.
Marinera minst 30 minuter.

Fördela de marinerade jordgubbarna på moussen
precis innan servering.
Ät och njut!


Kram



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar