1 februari 2014

Lax med honung och balsamico







Godmorgon lördag!

Det här receptet har legat i gömmorna ett tag och i veckan blev
det äntligen av att jag lagade det...

Lax som steks i ugnen med honung och balsamico,
toppat med rostade pinjenötter.
Laxen blev väldigt god och hela rätten gick på 20 minuter att laga!


4 laxfiléer
1/2 dl honung
1/2 balsamicovinäger
flingsalt
svartpeppar
50 g pinjenötter

Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form och värm ugnen till 225 grader.
Salta och peppra.
Värm honung och balsamico i en kastrull och rör tills det smält samman.
Häll marinaden över laxen och stek i ugnen i 15-20 minuter.

Hetta upp en stekpanna och rosta pinjenötterna.
Häll dem över den färdiga laxen.

Servera med t ex pasta, bulgur eller potatis och sallad.



Kram

Följ mej via Bloglovin



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar