3 februari 2014

Hot Africana på fläskytterfilé




Marinerad helstekt fläskytterfilé med en mangosmakande het 
currysås, frukter och curryrostade cashewnötter.



Godmorgon på er!

Jag fortsätter på temat upphottade 70-talsklassiker
så till middag igår blev det Fläskfilé Africana, fast med ugnsstekt
fläskytterfilé istället serverad med en currysås med lite extra sting i.

Känns helt rätt denna årets absolut tristaste månad (enligt mig i alla fall)!

Det här behöver du:
800g fläskytterfilé
1,5 msk soja
1 msk honung
1 vitlöksklyfta

Het currysås:
1 msk smör
1/2 hackad gul lök
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 dl creme fraiche
1 msk gurkmeja
1 msk currypulver
1/2 dl mango chutney
2 tsk sambal oelek

Tillbehör:
Kokt ris
Curryrostade cashewnötter
Stekt banan
Skivad banan
Mango i kuber
Ananas i kuber
Mandariner
Mango chutney
Sallad


Gör såhär:



Putsa fläskytterfilén.
Blanda samman soja och honung, pressa ner vitlöken och pensla köttet med blandningen.
Låt marinera i minst en timme.
Sätt ugnen på 180 grader.
Hetta upp smör i en panna och bryn filén runtom.
Lägg i en ugnsfast form och ställ in i ugnen ungefär 35-40 minuter beroende
på tjocklek. Har du en ugnstermometer är köttet klart vid ca 72 grader.

Smält smöret i en kastrull.
Lägg i löken, curry och gurkmeja.
Låt fräsa utan att löken får färg.
Späd med grädde och creme fraiche.
Vispa ner mango chutney och sambal oelek.
Smaka av och tillsätt mer curry och sambal om du vill ha mer sting i såsen.




Hetta upp en matsked olja i en stekpanna.
Lägg ner cashewnötterna, krydda med ungefär en matsked currypulver (jag använde mango-currykrydda) och rosta nötterna tills de fått fin färg.

Dela bananerna i fjärdedelar (först på hälften, sedan på hälften igen)
och stek dem  i lite smör.



Skär upp det färdiga köttet i tunna skivor och servera med tillbehören!



Kram

Följ mej via Bloglovin








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar