Den här risotton serverade min moster ofta.
Den var en av hennes paradrätter och fast den är vansinnigt enkel så blir
den också väldigt god...
Smakar väldigt mycket 70-tal och barndom för mig!
Retro!
Anna-Karin lagade den oftast med färdiggrillad kyckling och rökt skinka men
det går precis lika bra att göra risotton helt vegetarisk eller byta ut köttet mot t ex bacon istället.
Ta det som finns i kylen!
Servera gärna tillsammans med ett frasigt bröd och en smakrik ost.
Det här behöver du:
5 dl vitt ris
1/2 grillad kyckling
200g rökt skinka
3 dl gröna ärtor
150g majs (en liten burk)
200g champinjoner
1 dl ketchup
0,5 dl chilisås
svartpeppar
salt
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen i saltat vatten.
Använd gärna en lite större gryta eftersom övriga ingredienser ska blandas ner i riset sen.
Rensa kycklingen och skär köttet i små bitar.
Strimla skinkan och skiva champinjonerna,
Hetta upp en stekpanna och fräs
skinkan och champinjonerna tills de fått färg i lite smör eller olja.
Tillsätt kyckling, majs och ärtor i pannan.
Rör runt så att allt blandas väl.
Blanda ner kött- och grönsaksröran i det färdigkokta riset.
Rör ner ketchup och krydda med en massa svartpeppar,
det ska vara ordentligt pepprigt!
Kram
♥
Följ mej via Bloglovin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar