25 november 2013

Tacobiffar i kryddig tomatsås




Till tacobiffarna går utmärkt att använda quornfärs för vegetariska biffar istället.
Tänk bara på att låta färsen tina och mixa smeten SLÄT innan du formar biffarna,
annars kan det vara svårt att få dem att hålla ihop när du steker dem.

Hej hej måndag!

Här kör vi på tacotema efter helgen och blandar ner
tacokryddorna i färsen och steker biffar av härligheten istället.


600g nötfärs eller quornfärs
1 ägg  (2 ägg om du använder quorn)
1 msk ströbröd
1 msk grädde
1 påse tacokryddor (välj hot om du vill ha starkare biffar)
1 tsk  chipotlepaste

Till såsen:
1 burk krossade tomater
1 hackad gul lök
1 vitlöksklyfta
1-1,5 dl vatten
0,5 dl salsasås
2 tsk oregano
1 tsk paprika krydda
1 tsk chilipulver
1 msk soja
1 tsk honung 
cayennepeppar
svartpeppar 
salt

Blanda ägg, ströbröd, grädde och kryddor i en skål
och låt blandningen stå och svälla ungefär 10 minuter.
Blanda ner färsen och knåda runt ordentligt
så den blir slät och fin.
Forma stora biffar.

Bryn biffarna runtom i smör.
Ta upp dem och lägg ner
 den hackade löken i stekpannan och låt den 
 mjukna utan att få färg.
Häll i de krossade tomaterna
Pressa i vitlöken och blanda ner 
övriga kryddor.
Smaka av så du får rätt mängd cayennepeppar, svartpeppar och salt.

Lägg tillbaka biffarna och låt dem puttra i såsen i ungefär 10 minuter,
på svag värme.


Servera biffarna med en blandad sallad med avokado, tomater, rödlök och oliver,
rödlöksmarmelad och kanske några klyftpotatisar...



Följ mej via Bloglovin





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar