Hej hej måndag!
Här kör vi på tacotema efter helgen och blandar ner
tacokryddorna i färsen och steker biffar av härligheten istället.
600g nötfärs eller quornfärs
1 ägg (2 ägg om du använder quorn)
1 msk ströbröd
1 msk grädde
1 påse tacokryddor (välj hot om du vill ha starkare biffar)
1 tsk chipotlepaste
Till såsen:
1 burk krossade tomater
1 hackad gul lök
1 vitlöksklyfta
1-1,5 dl vatten
0,5 dl salsasås
2 tsk oregano
1 tsk paprika krydda
1 tsk chilipulver
1 msk soja
1 tsk honung
cayennepeppar
svartpeppar
salt
Blanda ägg, ströbröd, grädde och kryddor i en skål
och låt blandningen stå och svälla ungefär 10 minuter.
Blanda ner färsen och knåda runt ordentligt
så den blir slät och fin.
Forma stora biffar.
Bryn biffarna runtom i smör.
Ta upp dem och lägg ner
den hackade löken i stekpannan och låt den
mjukna utan att få färg.
Häll i de krossade tomaterna
Pressa i vitlöken och blanda ner
övriga kryddor.
Smaka av så du får rätt mängd cayennepeppar, svartpeppar och salt.
Lägg tillbaka biffarna och låt dem puttra i såsen i ungefär 10 minuter,
på svag värme.
på svag värme.
Servera biffarna med en blandad sallad med avokado, tomater, rödlök och oliver, rödlöksmarmelad och kanske några klyftpotatisar... |
♥
Följ mej via Bloglovin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar