27 november 2013

Asiatiska revben med sweetchili, apelsin och lime





Hej!

När jag lagade revben sist passade jag på att testa
lite olika marinader.
Dessa med sweetchili blev familjens favorit, så
möra och goda!

Förbered dem imorgon så har du något att se
fram emot till fredagsmyset!

Låt dem ligga LÄNGE och marinera och snåla inte med glazen
utan ös på rejält i omgångar när de ligger i ugnen.
Lovar att det lönar sig!


Asiatiska revben

2 kg tunna revbensspjäll
1/2 rödlök
2 cm färsk ingefära
1 vitlöksklyfta
några svartpepparkorn

Marinad/glaze:
1,5 dl sweet chili-sås
1 tsk kinesisk soja
1 dl apelsinjuice koncentrat
1 salladslök
2 msk honung
2 tsk ingefära
1 msk soja
1 tsk kaffir lime blad
1 apelsin, skal av
1 lime, skal och saft av


Börja med att koka revbenen ungefär 45 minuter
tills de känns möra.
Lägg ner klyftad rödlök, klyftad vitlök,
skivad ingefära och svartpeppar och låt det koka med.

Skär salladslöken i tunna skivor (hoppa över blasten) och
blanda samman  med övriga ingredienser till marinaden
i en liten kastrull.
Koka upp och låt småputtra tills marinaden tjocknat och blivit
riktigt kletig och härlig i konsistensen.

Ta upp revbenen ur kastrullen och pensla på glazen, spara
1/2-1 dl att pensla på när du grillar.
Låt svalna och marinera i kylskåp, helst över natten.

När revbenen är färdigmarinerade,
grilla i ugnen på 225 grader i ungefär 20 minuter.
Vänd efter drygt halva tiden så att de grillas jämnt på båda sidor.

Ät dem gärna med ris eller nudlar och wokade grönsaker.


Följ mej via Bloglovin



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar