Hej där ute!
Dagens middagstips blir en supersmarrig tomatsås och pasta!
Låt såsen stå och småputtra länge så den får tjockna och sprida ljuvliga dofter!
Den här pastasåsen skulle vi nog kunna äta flera gånger i veckan.
Oftast äter vi den helt vegetarisk men vill man kan man blanda i stekt
pancetta i små kuber (eller vanligt bacon).
Tortiglione med tomatsås och panzanella - recept här |
Godaste, enklaste såsen till pasta:
1 burk krossade tomater, 400g
1 dl grädde
1 dl grädde
1 msk olivolja
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk balsamvinäger
2 tsk honung
1 tsk socker
1 tsk sambal oelek
1 tsk socker
1 tsk sambal oelek
1 nypa flingsalt
1 krm svartpeppar
1 tsk torkad oregano
Hacka lök och vitlök.
Stek dem i lite olivolja.
Blanda ner krossade tomater, balsamvinäger, honung, socker,
sambal oelek, oregano, salt och peppar.
Låt stå och småputtra minst 30 minuter tills såsen tjocknat något.
Späd med 1 dl grädde och låt puttra 5 minuter till.
Servera till nykokt pasta.
Trevlig tisdag önskar jag!
Hacka lök och vitlök.
Stek dem i lite olivolja.
Blanda ner krossade tomater, balsamvinäger, honung, socker,
sambal oelek, oregano, salt och peppar.
Låt stå och småputtra minst 30 minuter tills såsen tjocknat något.
Späd med 1 dl grädde och låt puttra 5 minuter till.
Servera till nykokt pasta.
Trevlig tisdag önskar jag!
♥
Följ mej via Bloglovin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar