7 oktober 2013

Hamburgare med bacon och gorgonzola och effektivt tandläkarbesök




En riktigt god hamburgare kan verkligen vara bland det bästa!
Lyxig vardagsmat!




Hamburgare

600 g nötfärs
2  msk ketchup
1 msk worchestersås
salt
svartpeppar

Ta fram färsen ur kylen så att den hinner få rumstemperatur.
Blanda med ketchup, worchestersås och kryddor.
Rulla 4 stora runda bollar med händerna
och platta ut dem till stora burgare.




Hetta upp smör i en stekpanna.
Lägg i burgarna när smöret slutat bubbla,
platta till dem ytterligare något med stekspaden och stek dem
gyllenbruna på båda sidor.




Bygg dina burgare med sallad, hamburgerdressing, 
skivad gorgonzolaost, karamelliserad
 rödlök (recept här), dressing och en skiva stekt bacon.
Servera med eller utan bröd.
Max hamburgerbröd och dressing är de absolut godaste tycker vi!


Vi hade hemgjord coleslaw till våra burgare (recept här).




Idag har yngsta varit hos tandläkaren och fått tandställning.
Egentligen skulle hon fått den redan förra veckan, men
då hade den inte kommit, så vi fick snällt åka hem igen 
och vänta en vecka till!
Tur jag var på gott humör och inte stressad,
annars kunde det ju varit läge att surna till!

Idag kom vi ialla fall in på två röda och ut igen
efter 10 minuter med en dotter som numer läspar!
Snabbt och effektivt.
Me like!

Oroat sig har hon gjort,
men det var ju lätt som en plätt.
Hoppas bara att hon inte plockar ut den hela tiden
utan låter den sitta där den ska ibland!





Följ mej via Bloglovin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar