Det här receptet har jag fått av en god vän.
Supergott!
Torsk under champinjontäcke
med grön potatis- och palsternackspuré
och rostad tomatsallad
Det här behöver du till fisken:
400-600 g torskfilé
2,5 dl creme fraiche
1 tub champinjonost
1 msk fiskfond
1 rödlök
200 g champinjoner
salt
peppar
Till tomatsalladen:
200 g små tomater (t ex pärl-, cocktail-, romantica-)
Balsamvinäger
Olivolja
Flingsalt
200 g blandad sallad
Till puréen:
800 g potatis
400 g palsternacka
50 g färsk hackad spenat
1 dl mjölk
2 dl mellangrädde
2 msk smör
salt
Skiva rödlöken och lägg i en ugnsfast form.
Dela fisken i bitar och fördela ovanpå löken.
Skiva champinjonerna och lägg dessa på fisken.
Blanda ihop fond, creme fraiche, kryddor och ost och häll detta över alltihop.
In i 200 grader ugn i ungefär 20 minuter.
Dela tomaterna och lägg även dem i en form.
Droppa över olivolja och balsamvinäger och salta.
Ställ in i ugnen tillsammans med fisken.
Efter ungefär 15 minuter, häll av om tomaterna vattnat mycket och sätt in i ugnen ca 5 minuter till.
Fördela salladen på ett fat och häll på de varma tomaterna.
Skala och dela potatis och palsternacka och koka mjuka i lättsaltat vatten.
Värm upp grädde och mjölk och pressa i potatisen.
Hacka spenaten och rör ner den.
Klicka i smör och salta.
Imorgon är det fredag, tjohoooo!
♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar