10 september 2013

kinesisk köttfärs med nudlar


 Den här rätten går precis lika bra att laga med quornfärs för ett vegetariskt alternativ.


Här har middagsmaten precis kommit på bordet, hur går det för er?
Hela 3/5-delar av familjen äter tillsammans idag.
Inte dåligt!


Det här behövs
1 paket äggnudlar
400 g nötfärs / quornfärs
olja
1 salladslök
1/2 röd paprika
1/2 burk asiatiska böngroddar
3 msk woksås
2 msk hoisinsås
1/2 msk kinesisk soja
1 vitlöksklyfta
1 tsk honung
1 dl vatten
sesamolja
ev lite salt och peppar


Börja med att ansa och skära salladslöken i strimlor.
Skär paprikan i små bitar och häll av vattnet från böngroddarna.
Hetta upp oljan i en stekpanna och tillsätt färsen.
Finfördela färsen och genomstek den innan du tillsätter vitlök, sojan, honungen och såserna.
(Använder du quornfärs tillsätter du vattnet med en gång).

Häll i vattnet i stekannan och låt allt stå och småputtra på svag värme i ca 5 minuter.
Lägg i paprika och böngroddar och låt allt bli varmt, tillsätt ev lite mer vatten om det blivit för torrt.
Smaka av med några droppar sesamolja och salta och peppra ev försiktigt.

Koka äggnudlar som det står på paketet och ät med pinnar i små fina skålar!



Denna goding kan muntra upp den gråaste tisdag!


Följ mej via Bloglovin




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar