30 september 2013

Havreflarn




Havreflarn

100 g smör
3 dl havregryn
1 ägg
1,5 dl socker
1 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175 grader varmluft (har du vanlig ugn sätter du den på 200 grader).
Smält smöret och rör ner havregrynen. 
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda mjöl med bakpulver.
Rör ihop allt och klicka ut smeten på en bakpappersklädd plåt.
Ungefär en tesked per kaka om man inte vill ha jättekakor eftersom de flyter ut rejält.

Grädda 6-7 minuter.
Låt kakorna svalna innan de lossas från plåten.




Ikväll var jag på myskväll hos en väninna och då passade yngsta dottern på att baka
så det doftade sådär härligt av nybakat i hela huset när jag kom hem!
Finns väl inget godare, eller vad säger ni!?


Följ mej via Bloglovin

3 kommentarer:

  1. vilket bra recept! du räddade 3 flickors kväll kram på dig!

    SvaraRadera
  2. Körde mina enligt ditt recept på 175 grader i 6-7 minuter = Varma grötklickar. Säker på att det inte ska stå 225 grader :/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Dottern körde våra i 175 grader varmluftsugn. Använder du vanlig ugn så hög värmen till 200 grader så hoppas vi att du ska få frasiga flarn nästa gång du bakar! Tack för att du uppmärksammat detta, receptet är nu ändrat!

      Radera